Alla recept, Choklad

Kärleksmums (Recept)

juni 22, 2016

Kärleksmums, mumsigast när de bakas med kärlek. Skämt åsido så skulle dessa kärleksmums smaka lika bra utan kärlek. De går snabbt att baka men nästan ännu snabbare att äta upp 😉 och om du mot förmodan inte skulle äta upp dem snabbt så blir de nästan ännu godare (om möjligt) när man mikrar dem från att var frysta. Smoothien ni ser i bakgrunden är även den mycket god, här hittar ni receptet på den.


Ingredienser: Kärleksmums recept

Kärleksmums:

  • 5 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao av god kvalitet
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g mjölkchoklad

Glasyr:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk kvalitetschoklad (70%)
  • 2 dl kokosflingor till garnering

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 200 °C genom varmluft
  2. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål
  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten
  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör sedan ner det i smeten.
  6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
  8. Grädda kakan i ungefär 15 minuter, prova med en sticka för att se till att den inte blir torr. Låt kakan svalna.

Glasyr och garnering:

  1. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
  2. Låt glasyren svalna och bred den därefter på kakan.
  3. Strö över kokos och skär i rutor.

Njut av dina nybakta kärleksmums och dela med dina vänner på facebook.

Om receptet: Receptet är baserat på Leilas populära kärleksmums recept som du kan hitta här

Sammanfattning
Recept
Kärleksmums
Publicerat den
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
Betyg
4 Based on 1 Review(s)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Shares