Alla recept, Choklad, Kakor

Sega nutella chokladkakor | Recept

januari 10, 2017

Nutellakakor. Nutella är för många (även mig) ett självklart pålägg för mackan på morgonen men denna magiska bruna kräm kan användas till så mycket mer. Dessa sega och knapriga kakor är ett perfekt exempel på just hur nutella borde användas mer frekvent än bara till frukost och pannkakor. Kakorna är enkla att göra och kräver inte heller mycket tid perfekt för oväntade besök.

Ingredienser: Sega nutella chokladkakor

  • 2 Äggvitor
  • 2 dl Florsocker
  • ½ dl Vetemjöl
  • 0.75 dl Kakao
  • 1 ½ tsk Vaniljsocker
  • 1 dl Nutella

Gör såhär:Sega nutella chokladkakor

  1. Värm ugnen till 175 °C och täck en plåt med bakplåtspapper
  2. Blanda ihop äggvitorna med florsockret och vispa det sedan hårt och snabbt tills det blir en fluffig blandning (i ca 3-4 minuter med elvisp på maxeffekt)
  3. Blanda sedan ner resten av ingredienserna försiktigt och fortsätt röra om tills smeten är jämn och välblandad.
  4. Klicka sedan ut smeten i 16 jämnstora bitar på plåten med lite mellanrum mellan klickarna för att ge dem utrymme att flyta ut
  5. Ta ut kakorna och låt de svalna, kakorna ska förvaras i en kakburk men går också bra att frysa och tina eller lätt värma i mikron för att få till den där känslan av smält choklad.

 

Jag hoppas att allting gick bra med kakorna och att ni tycker att de är lika goda som jag, om ni gillade receptet får ni gärna dela det med era vänner eller lämna en kommentar!//Erik 🙂

Receptet är inspirerat från Fridas bakblogg

Sammanfattning
Recept
Sega nutella chokladkakor
Publicerat den
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
Betyg
3.5 Based on 3 Review(s)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna januari 31, 2017 at 2:29 e m

    Hur länge ska Nutella kakorna stå i ugnen?:)
    /Anna

    • Reply Erik februari 26, 2017 at 10:38 f m

      Hej Anna! Kakorna ska vara i ugnen 10 minuter, jag ber om ursäkt för så sent svar men hoppas det kan vara hjälpsamt i framtiden!

    Leave a Reply

    Shares