Alla recept, Övriga godsaker

Fantastiskt goda vaniljbullar | Recept

oktober 3, 2016

Vaniljbullar, en självklarhet nu när höstkänslan börjar tränga igenom och löven börjar falla. Dessa vaniljbullar är något utöver det vanliga och är ett måste för alla bull- eller fikaälskare. Recepet hittade jag som ett urklipp ur en okänd tidning och jag är glad att jag valde att pröva det! Jag hoppas att ni kommer gilla dessa bullar lika mycket som jag gjorde. Receptet gav mig ungefär 50 bullar vilket är ett bra antal då man kan frysa in och spara dem tills senare.

Ingredienser: Fantastiskt goda vaniljbullar recept

Bulldeg:

  • 125 g smör
  • 50 g jäst (för bakning)
  • 1 dl socker
  • 15 dl vetemjöl (900 g)
  • 1 krm salt
  • 5 dl mjölk

Fyllning:

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker

Pensling och garnering:

  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Hackad mandel

Gör såhär: fantastiskt goda vaniljbullar recept

Degen:

  1. Smält smöret och häll sedan i mjölken och värm blandningen tills den är 37° (fingervarmt).
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite utav mjölk och smör blandningen.
  3. Tillsätt därefter resten av blandningen, salt och socker. Blanda sedan i mjölet pö om pö.
  4. Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa övertäckt i 30 min.
  5. Gör fyllningen (se nedan) och värm ugnen till 225°.
  6. Arbeta ihop den färdigjästa degen och dela den i två delar som sedan ska kavlas ut avlångt tills de är ca 1 cm tjocka.
  7. Bred på vaniljfyllningen och rulla ihop degbitarna, som en rulltårta, och dela rullarna i ca 24 bitar var.
  8. Låt bullarna jäsa i ytterligare 30 min. Pensla bullarna och strö över pärlsocker och mandel.
  9. Grädda i ca 5-10 min.

Fyllning:

  1. Blanda ihop ingredienserna till en smidig kräm.

Jag hoppas att bullarna smakar och att de kommer räcka länge! Om du tyckte om receptet så kan du dela det med dina vänner här under. //Erik 🙂

Sammanfattning
Recept
Vaniljbullar
Publicerat den
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
Betyg
5 Based on 2 Review(s)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Shares